La astrofotografia podem dividir-la en dues vessants:
- Fotografia purament astronòmica, entenent com a tal aquella tècnica fotogràfica que busca captar objectes del cel a través d’ instruments òptics específics (telescopis), i que abarca tant els astres brillants del Sistema Solar com d’ altres més dèbils de l’ Espai Profund.
- Fotografia Nocturna amb elements astronòmics, que poden ser rastres d’ estrelles, conjuncions d’ astres, Via Làctia, Aurores Boreals, la Lluna i els planetes…, combinant-ho amb el paisatge i buscant un equilibri que transmeti la bellesa i un esquitx d’ art.
Quina de les dues m’ agrada més?
Impossible de respondre. No puc elegir. Cada una d’ elles és diferent. L’ astronòmica és molt tècnica, i cal dominar molts àmbits diferents: òptica, astronomia, instrumentals, informàtica…
La segona és més assequible, i qualsevol persona amb una càmera réflex o amb funció “M” (manual) pot començar a donar les primeres passes i gaudir d’ una vessant diferent i molt satisfactòria de la fotografia. Per aquest motiu m’ hi bolco en la formació a d’altres persones, i de passada serveix per despertar el cuc de l’ astronomia i el cel de nit.
Si voleu aprendre qualsevol de les dues tècniques fotogràfiques, no dubteu en posar-vos en contacte amb mi. Estaré encantat de buscar la manera de traslladar-vos els meus coneixements i la meva experiència, a fi de que no cometeu el grapat d’ errades que jo, en el meu procés d’ aprenentatge, he comès i segueixo patint. Per que mai no s’ acaba d’ aprendre….!